Terrasoverkapping: prijs, materialen & voor- en nadelen

In dit artikel ontdek je allerlei zaken over de terrasoverkapping prijs. Welke materialen worden er gebruikt en welke soorten zijn er beschikbaar? Ontvang gratis offertes en advies via ons offerteformulier.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Wat is een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is een overkapping die aansluit op het huis, om het onderliggende terras af te schermen tegen weersverschijnselen. Je kan een afdak voor het terras vergelijken met een veranda. Het is zo goed als hetzelfde, maar zonder (of met optionele) zijwanden.

Dubbele werking

De terrasoverkapping heeft een dubbele werking. Enerzijds beschermt de overkapping je tegen neerslag, maar ook tegen te felle zonnestralen, aangezien een deel van de zonnewarmte wordt weerkaatst door de terrasoverkapping.

Prijs terrasoverkapping

Een gemiddelde terrasoverkapping is goedkoper dan de veranda. Dit komt doordat er geen glas (of veel minder glas) in wordt verwerkt, en omdat de terrasoverkapping niet moet worden geïsoleerd.
Terrasoverkapping prijzen starten vanaf 1.000 euro.

Natuurlijk is de terrasoverkapping prijs afhankelijk van enkele factoren: materialen, wensen en opties. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om led verlichting te integreren tot een luxe terrasoverkapping. Ook de keuze voor een op maat gemaakt exemplaar zal de prijs doen stijgen.

Terrasoverkapping Prijs

Pluspunten en minpunten

Uiteraard heeft ook een afdak terras enkele aangename en minder aangename punten. Hieronder vergelijken we de voor- en nadelen van terrasoverkappingen.

Voordelen

  • Vergroot de band met de natuur
  • Terrasoverkapping prijs: goedkoper dan een veranda
  • Dubbele werking: afdak en zonnewering
  • Eenvoudig om te zetten tot een volwaardige veranda

Je terrasoverkapping opwaarderen tot een veranda doe je door eventuele glazen schuifdeuren of wanden te plaatsen en je afdak te isoleren.

Nadelen

  • Weersafhankelijk: niet het hele jaar bruikbaar

Dit nadeel kan je natuurlijk proberen oplossen door gebruik te maken van infrarood verwarming, zoals bijvoorbeeld terrasverwarmers.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Terrasoverkapping Prijs

Materialen

De terrasoverkapping kan je, net zoals bij de veranda, uit een aluminium terrasoverkapping, een van hout of pvc optrekken. Lees zeker de verschillende rubrieken en vergelijk de voor- en nadelen van alle verschillende materialen met elkaar.

Terrasoverkapping aluminium

Een aluminium overkapping is een zeer licht materiaal met de mogelijkheid tot een hoge afwerkingsgraad. Aluminium overkappingen zijn uiterst geschikt voor moderne woningen door de strakke uitstraling.

Voor een aluminium terrasoverkapping betaal je zo’n 1.000 euro.

Terrasoverkapping hout

Mede dankzij de tijdloze uitstraling van een houten terrasoverkapping, is de helft van de terrasoverkappingen van hout. Hoewel dit materiaal best wel wat onderhoud vraagt, biedt hout ook enorm veel afwerkingsmogelijkheden.

Prijs terrasoverkapping van hout schommelt rond de 2.000 euro, afhankelijk van het soort hout.

overkapping hout

Terrasoverkapping pvc

De kunststof terrasoverkapping is een uitstekend ‘budget afdak terras’. PVC kenmerkt zich door de vele verschillen in afwerking en de lichtheid.

Een pvc tuinoverkapping zal je doorgaans minder kosten. Je kan ze vinden vanaf 800 euro.

Terrasoverkapping glas

Glazen terrasoverkappingen zijn een luxueus alternatief voor je terras afdak. Met een glazen dak laat je extra zonlicht binnen, terwijl je toch droog kan zitten. Bovendien is glas zeer onderhoudsvriendelijk.

De prijs voor een gemiddelde glazen overkapping bedraagt al snel boven 3.000 euro.

Terrasoverkapping doek

Een extra optie is om te kiezen voor een doek. Het dak van de terrasoverkapping wordt uit een versterkt polyester doek gemaakt en is oprolbaar, zo heb je een uitschuifbare terrasoverkapping. Deze optie heb je bij een veranda niet.

Vergelijk terrasoverkappingen en ontvang offertes

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een terrasoverkapping of heb je toch nog enkele vragen voor een erkend vakman? Ontvang gratis offertes en advies van specialisten uit jouw regio via onderstaand offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.