Overkappingen prijzen

Wat zijn de overkappingen prijzen? De kostprijs van een overkapping is de totaalprijs van allerlei factoren die de prijs ervan beïnvloeden. We proberen je een gemiddelde prijs voor de verschillende types overkappingen te geven en de factoren die er invloed op hebben.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Wat maakt de prijs van een overkapping?

Uiteraard heeft de materiaalkeuze de grootste invloed op de prijs. Hout en aluminium lopen gelijk in prijs en zijn relatief duur. Het duurste materiaal voor een overkapping zal altijd glas zijn.

Goedkopere materialen zijn PVC of een combinatie met een doek. Een terrasoverkapping beschermt je tegen weersinvloeden. Nog een groot deel van de kosten wordt gemaakt door de grootte.

Hoe groter de overkapping voor het overdekt terras, hoe meer materialen er nodig zijn en hoe groter de werkkosten zijn. Groter is dus duurder.

Plaatsingskosten

De plaatsingskosten beïnvloeden uiteraard ook de prijs. Sommige overkappingen zoals de pergola en de carport kunnen handige mensen zelf proberen plaatsen.

Heb je echter geen enkel idee van hoe je eraan moet beginnen? Laat het dan beter aan een vakman over om de overkapping op te trekken. Voor deze hulp zal je natuurlijk moet betalen.

Extra opties

Ten slotte zijn er ook nog opties waarvoor je kan kiezen. Met opties bedoelen we bijvoorbeeld stopcontacten, verwarming, elektriciteitsaansluitingen, …

Er zijn nog wel enkele andere zaken die de prijs van een overkapping kunnen beïnvloeden. Maar de bovenstaande zaken zullen het grootste deel van de prijs uitmaken.

overkappingen prijzen

Gemiddelde pergola prijzen

Niet alle overkappingen liggen in dezelfde prijsklasse. Een veranda is veel duurder dan een terrasoverkapping, pergola of prieel. Een terrasoverkapping, pergola, prieel of carport is dan weer duurder dan een zonnescherm.

Een veranda is duur, omdat ze uit heel wat materialen bestaat. Zo heb je uiteraard de basismaterialen (hout, aluminium, glas, …), maar moet je ook rekenen op materialen die nodig zijn voor isolatie van de ramen en deuren. Voor een veranda betaal je minstens 25.000 euro.

Terrasoverkappingen, pergolas, prieeltjes en carports bestaan uit veelal dezelfde materialen, maar uiteraard is er veel minder materiaal nodig. Er zijn immers geen (of minder) zijwanden, die extra versterkt moeten worden.

Tevens zijn er ook geen deuren, schuifdeuren en niet zoveel glas. Terzelfdertijd is er ook geen isolatie nodig, wat de kostprijs enorm drukt. Zelf een soortgelijke overkapping plaatsen is het goedkoopst. Reken op minstens 1.000 á 1.500 euro bij het zelf plaatsen. Laten plaatsen zal je minstens 2.000 euro kosten.

Zonneschermen zijn de goedkoopste overkappingen. Dit doordat ze uit een minimum aan materialen bestaan en de materialen niet de duurste zijn. Reken op ongeveer 500 euro voor een zonnescherm.

Vergelijk GRATIS prijzen

overkapping prijs

Terrasoverkapping prijs per soort

Houten terrasoverkapping prijzen

Ga je voor absolute topkwaliteit? Dan kies je best voor hardhout met een warme uitstraling. Het mooie aan hardhout is dat het (onbehandeld) bijna een leven lang meegaat. Wie kiest voor een terrasoverkapping van hardhout heeft niets anders nodig.

Daarom is de prijs van dergelijke daken relatief hoog. Je zal minimaal 4.000 euro betalen voor een hardhouten dak, en deze prijs kan oplopen tot 8.000 euro, afhankelijk van jouw wensen.

Aluminium terrasoverkapping prijzen

Aluminium is de laatste jaren in populariteit toegenomen als materiaal voor het maken van terrasoverkappingen. Het is licht, sterk en roest niet. Zo’n aluminium overkapping heeft dus geen onderhoud nodig.

Daarnaast is aluminium zeer duurzaam (je kunt rekenen op een levensduur van 20 tot 25 jaar). De prijs van een aluminium terrasoverkapping begint gemiddeld bij 1.500 euro. Voor een sterk en duurzaam aluminium dak kost het zo’n 2.500 euro.

prijs aluminium terrasoverkapping haaren

Glazen terrasoverkapping prijzen

Met een glazen terrasoverkapping bedoelen we het dak. De structuur is gemaakt van verschillende materialen, meestal aluminium. Vrijwel altijd wordt gekozen voor veiligheidsglas met een gemiddelde dikte van 8 mm.

Op het gebied van glas heb je echter meer mogelijkheden: je kunt ook kiezen uit gelaagd of HR-glas. Daarom kan de prijs van glazen daken soms variëren. Een standaard terrasoverkapping kost gemiddeld 2.500 euro.

Heb je ervoor gekozen om ook glazen schuifwanden te plaatsen, om zo de hele tuinkamer te krijgen? Reken dan op een prijs tussen de 6.000 en 10.000 euro.

Kunststof overkappingen prijzen

Een goed alternatief voor glas is polycarbonaat. Het voordeel van polycarbonaat is dat het veel sterker is dan glas en goedkoper in aanschaf door het licht materiaal. De gemiddelde prijs van een polycarbonaat terrasoverkapping ligt rond de 2.000 euro. PVC is een goede vervanging voor polycarbonaat.

Bovendien hangt de prijs van je overkapping af van verschillende factoren. Hou dus rekening met plaatsingskosten, de prijzen van extra opties zoals terrasverwarmers en led verlichting.

Wil je graag exact weten hoeveel een bepaald type overkapping bij jou zou kosten? Vul het onderstaande formulier in voor een gratis prijsofferte, zonder aankoopverplichtingen achteraf.

Of je nu geïnteresseerd bent om een overkapping echt te plaatsen, of gewoon nieuwsgierig bent naar de prijs: vul onderstaand formulier in en beslis later.

Dakrenovatie Heereveen

Dakdekker Emmen

Gratis prijsoffertes

Wil je graag een terrasoverkapping laten plaatsen? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan van specialisten uit jouw regio via dit formulier:

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.