Overkapping met zonnepanelen

De constructie van een overkapping kan in eender welk materiaal worden gemaakt als je als dak(afwerking) kiest voor zonnepanelen. Daarnaast krijgt je overkapping plots een dubbel doel.

Door te kiezen voor zonnepanelen op je overkapping verdien je de investering in de overkapping immers (snel) terug én krijg je er ook nog eens goedkope, groene energie voor terug.

Ontvang GRATIS offertes en advies

overkapping met zonnepanelen

Sterktes en zwaktes van overkappingen met zonnepanelen op het dak

Alles heeft zijn plus- en minpunten en het is dan ook niet anders bij zonnepanelen. Waarom zou je kiezen voor zonnepanelen? Of waarom juist niet?

Sterktes

  • De pergola met zonnepanelen wordt in een paar jaar reeds terugverdient. Alles wat de zonnepanelen je daarna nog opbrengen, kan je gewoon in je eigen zak stoppen.
  • Zonnepanelen zijn een vorm van groene energie. Belangrijk als je ecologisch bewust bent.
  • De aankoopprijzen van zonnepanelen zijn sterk gedaald, doordat de overheid geen groenestroomcertificaten of andere premies meer uitdeelt.
  • Zonnepanelen kunnen worden aangekocht met groene leningen. Zo krijg je een veel gunstiger tarief voor je overkapping met zonnepanelen.

Zwaktes

  • Premies en groenestroomcertificaten zijn afgeschaft.
  • De aankoopprijs blijft duur, maar bedenk wel dat je na enkele jaren de aankoopprijs drie tot vier keer terug hebt verdient.
  • De overkapping moet op een gunstige locatie staan. Wees gerust: naast het zuiden kan ook het Westen, Noorden en het Oosten nog veel energie opleveren, maar kijk dit toch goed na.

Prijs overkapping met zonnepanelen

Een exacte prijs kunnen we je niet onmiddelijk geven. Als je even de tijd neemt om dit formulier in te vullen, krijg je precieze prijzen toegestuurd van vakmannen uit jouw regio.

We geven je alvast enkele prijsvoorbeelden mee van aluminium basisversies: een overkapping van 3,5 meter op 2,5 meter zal je tussen 1.750 en 2.000 euro kosten. Een afdak van 3,7 of 3,5 meter kost je 2.150 á 2.500 euro.

zonnepanelen opbrengst

Opbrengst afdak met zonnepanelen

Niet onbelangrijk is de uiteindelijke opbrengst of met andere woorden: hoeveel brengen zonnepanelen op een overkapping eigenlijk op?

Exact kunnen we je de opbrengst natuurlijk niet meegeven, maar deze opbrengstvoorbeelden zijn relatief acuraat. Een overkapping van 6,5 op 5 meter zal je jaarlijks gemiddeld 3.600 kWh opleveren.
Een kleinere variant van 5 meter op 2,5 meter zal je ongeveer 1.385 kWh per jaar opleveren.

Als je dat uitdrukt in een geldelijke vergoeding (waarbij per kWh ongeveer 5 cent wordt gerekend als je de energie verkrijgt van een andere bron dan zonnepanelen) zit je voor de grote overkapping jaarlijks met een besparing van 180 euro op je energierekening.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Welk materiaal verkiest u?

2. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?

3. Beschrijving van uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.