overkapping smeedijzer

Smeedijzeren overkapping

Een overkapping uit smeedijzer is iets dat in Belgiƫ nog niet zo vaak voorkomt. Toch is het een uitstekend materiaal om een overkapping uit te vervaardigen. Bovendien heb je er heel veel mogelijkheden mee en past het bij elk type woning. Dit zwarte materiaal kronkelt perfect tegen gevels, maar is eveneens los te plaatsen. Meestal wordt het meer gebruikt als sierobject en zit er niet echt een dak op. Het dak maakt de constructie immers in een klap minder verfijnd. Een oplossing voor dit probleem is om te werken met een zonnescherm of doek.

Voordelen en nadelen van een smeedijzeren overkapping

Smeedijzer wordt heel vaak gebruikt in warmere regionen, maar waarom eigenlijk? We bespreken de voordelen en nadelen van dit mooie materiaal.

Sterkte 1:
terrasoverkapping smeedijzer Het is, letterlijk, een ijzersterk materiaal. Hierdoor heeft het geen enkele moeite om veel gewicht te dragen en stabiel te blijven staan bij hevige onweren of ongelukjes.

Sterkte 2:
Doordat het materiaal volledig aan het menselijke brein is ontsproten, is er ook heel weinig onderhoud aan verbonden. Een smeedijzeren overkapping hoef je alleen af en toe schoon te maken. Rotten en splinteren doet het niet en beestjes zullen er ook geen gaten in vreten.

Sterkte 3
Smeedijzer heeft een unieke uitstraling, zeker als je het gaat vergelijken met andere overkappingen. Doordat het om zo'n sterk materiaal gaat hoeft het immers geen breed skelet te hebben. Daardoor krijg je een verfijndere uitstraling, die vaak ook iets meer luxe lijkt uit te schijnen.

Sterkte 4:
smeedijzer overkapping Een ander heel groot voordeel is natuurlijk de lange levensduur. Eens de overkapping werd geplaatst hoef je er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Jij, en de volgende eigenaar van je woning, zullen nog heel lang kunnen genieten van deze stevige constructie!

Sterkte 5
Een unicum in de wereld van overkappingen zijn toch wel de bijna onbeperkte mogelijkheden die je hebt met dit materiaal. Vaak zijn overkappingen nogal rechthoekig en zien ze er een beetje bruut uit. Dat kan je veranderen als je voor smeedijzer kiest. Dit materiaal kan immers makkelijk in allerlei bochten worden gewrongen en er kunnen allerlei mooie toevoegingen aan je overkapping worden toegevoegd.

Zwakte 1:
De grootste reden waarom smeedijzer zo weinig wordt gekozen is wellicht het dure prijskaartje... Je moet rekenen dat smeedijzer bijna volledig handwerk is! En handwerk is natuurlijk heel duur...

Zwakte 2:
Het gewicht van een smeedijzeren overkapping ligt stukken hoger dan andere overkappingen. Bovendien worden alle stukken aan elkaar gelasd, waardoor je ze niet allemal apart kan gaan vervoren. Er zit in feite niets anders op dan de overkapping te laten plaatsen door vakmannen.


overkapping smeedijzer

Prijsadvies smeedijzer overkapping

Het intensieve werk dat aan smeedijzer is verbonden uit zich natuurlijk in een stevig prijskaartje. Hoe stevig dat is, hangt natuurlijk ook af van je verwachtingen. Hoe groter, hoe meer werk en hoe hoger de prijs zal uitvallen.
Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het aantal versieringen, franjes en extra's die je aan je overkapping wilt gaan toevoegen.
Een gemiddelde prijs opsommen is in dit geval erg moeilijk, omdat het om zo'n uniek product gaat. Daarom raden we je aan om gebruik te maken van de onderstaande offertedienst.
Zo krijg je onmiddelijk drie tot vier gratis offertes toegestuurd en krijg je ook meteen een exacte prijs en geen gemiddelde.

Gratis prijsoffertes

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan van specialisten uit jouw regio via dit formulier:
overkappingen prijsoffertes

Gratis online prijzen vergelijken en aanvragen

Prijzen vergelijken bespaart je geld!
Door het prijsofferte formulier in te vullen, krijg je van maximaal 3 verschillende bedrijven op maat gemaakte offertes toegestuurd. Dit kost je helemaal niets en strekt tot geen aankoopverplichting.
Daardoor kan je dus gratis bedrijven én de werkwijzes van de bedrijven toegestuurd krijg.

Klik hier voor het korte aanvraagformulier.

Copyright © overkappingen-overkapping.be - Alle rechten voorbehouden

Gebruikersvoorwaarden | Links