zonnescherm

Zonnescherm

Het zonnescherm is een overkapping die ofwel aan de gevel wordt bevestigd, ofwel via steunpalen in de lucht blijft hangen. Een combinatie is ook mogelijk.

Er zijn verschillende vormen van het zonnescherm. De bekendste blijven wellicht het knikarmscherm en het zonnezeil.

Mocht je uitgebreidere info en advies willen over zonneschermen en andere zonnewering, dan kan je altijd terecht op zonne-scherm.be.

Welke zonneschermen zijn er?

Een zonnescherm omvat heel wat types zonnewering.
Echter zijn niet al deze zonneschermen ook degelijk overkappingen.
Zonneschermen die bedoelt zijn als overkappingen zijn het schaduwdoek of zonnezeil en het knikarmscherm of zonnetent.

schaduwdoekSchaduwdoek of zonnezeil
Dit zonnescherm bestaat uit een versterkt polyester doek die strak in de lucht wordt gespannen met behulp van steunmuren, steunpalen of een combinatie daarvan.
Het is belangrijk dat dit dak goed strak wordt getrokken, zodat er geen regen, sneeuw of hagel in het zeil kan worden opgevangen. Dit voorkomt scheurtjes.


Knikarmscherm of zonnetentknikarmscherm
Het knikarmscherm is een zonnescherm die telkens tegen de gevel wordt gemonteerd met behulp van een 'bak' waarin het scherm zit.
Uit deze 'bak' kan het zonnescherm op ieder moment tevoorschijn worden geschoven met behulp van de versterkende knikarmen, die het knikarmscherm strak houden en tegen de wind bestand maken.


Voor- en nadelen


- Je kan je eigen schaduwrijke plek maken, waar je ook wilt.
- Bij een knikarmscherm kan je alles laten automatiseren, waardoor je altijd veilig zit. (Automatisch in en uit klappen, maar ook automatisatie via wind- en regensensoren!)
- Deze overkapping is op te bergen. Bij een schaduwdoek is dit iets meer werk, maar bij een knikarmscherm is het zonnescherm gewoon in te klappen.
- Waarschijnlijk de goedkoopste overkapping die je zal vinden.


- Hoewel een zonnescherm erg sterk is, bestaat het uit geen vaste materialen zoals hout of aluminium. Scheurtjes kunnen dus optreden!
- Schoonmaken van een zonnescherm moet rustig gebeuren, zodat er geen scheurtjes ontstaan.
zonnescherm

Prijs zonnescherm

Reken op verschillende prijsklasses.
Voor een schaduwdoek betaal je rond 310 euro (zonder andere materialen of plaatsing). Voor een zonnescherm betaal je minstens 450 euro (alles inbegrepen, met uitzondering van plaatsing en mechanisatie).
Prijzen hangen natuurlijk af van de grootte, opties, extra materialen en plaatsing.

Zonneschermen met elkaar vergelijken? Vul dit formulier in en krijg verschillende offertes van zonneschermen. (Gratis en geen aankoopverplichting - je mag dit gewoon als leidraad invullen)

 

overkappingen prijsoffertes

Gratis online prijzen vergelijken en aanvragen

Prijzen vergelijken bespaart je geld!
Door het prijsofferte formulier in te vullen, krijg je van maximaal 3 verschillende bedrijven op maat gemaakte offertes toegestuurd. Dit kost je helemaal niets en strekt tot geen aankoopverplichting.
Daardoor kan je dus gratis bedrijven én de werkwijzes van de bedrijven toegestuurd krijg.

Klik hier voor het korte aanvraagformulier.

Copyright © overkappingen-overkapping.be - Alle rechten voorbehouden

Gebruikersvoorwaarden | Links