pergola

Pergola

Eigenlijk is een pergola net hetzelfde als een terrasoverkapping, waarover je in dit artikel al meer kon over lezen.
Toch waren de terrasoverkapping en de pergola in het verleden enigszins verschillend. Als we het heel specifiek over een pergola hebben, is een pergola immers een losstaande overkapping.
Met andere woorden een overkapping die op vier of meer steunpalen rust, en dus niet tegen de gevel rust.
Hieronder meer uitleg over de verschillen.

pergola

Wat is een pergola?

Net zoals een terrasoverkapping is het voornaamste doel van de pergola om de onderzittenden te beschermen tegen een te felle zon, tegelijkertijd ook van schaduw te voorzien en tegen andere weerselementen (regen, hagel, sneeuw, ...) beschermen.

De pergola is afkomstig vanuit het engelse 'gazebo'. Een overkapping die meestal uit hout of metaal werd gemaakt, zonder een echt vast dak. Als dak werden houten of metalen dwarsbalken op de constructie (steunbalken) gelegd met telkens een bepaalde afstand tussen deze dwarsbalken.
Zo konden klimplanten eenvoudig over de volledige pergola heen groeien. Van de steunpalen tot de dwarsbalken en zo de gehele overkapping inpalmen.

overkapping pergola Je ziet tegenwoordig nog steeds veel van deze pergolas.
Zo worden ze ook veel gebruikt in grote tuinen, waar druiven, tomaten of andere groentes of fruit tegen de pergola opgroeien.

Echter zijn er nu ook heel wat pergolas met een vast dak, of in ieder geval de mogelijkheid om ook onder de pergola te schuilen tegen de zon. Een terrasoverkapping met andere woorden.

Meer informatie over de verschillende types pergolas vind je op Pergolainfo.be

Mocht je geïnteresseerd zijn om een pergola (of terrasoverkapping) te zetten, dan kan je altijd meer info of een prijsofferte aanvragen door het onderstaande formulier in te vullen:


Gratis prijsoffertes

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan van specialisten uit jouw regio via dit formulier:
<


overkappingen prijsoffertes

Gratis online prijzen vergelijken en aanvragen

Prijzen vergelijken bespaart je geld!
Door het prijsofferte formulier in te vullen, krijg je van maximaal 3 verschillende bedrijven op maat gemaakte offertes toegestuurd. Dit kost je helemaal niets en strekt tot geen aankoopverplichting.
Daardoor kan je dus gratis bedrijven én de werkwijzes van de bedrijven toegestuurd krijg.

Klik hier voor het korte aanvraagformulier.

Copyright © overkappingen-overkapping.be - Alle rechten voorbehouden

Gebruikersvoorwaarden | Links