carport lamellen

Lamellen overkapping

Bepaalde overkappingen kunnen ook een bepaald oppervlakte hebben dat wordt gemaakt uit lamellen. Deze lamellen latjes hebben voornamelijk een visuele bedoening en geven niet per se een extra gebruiksgemak aan de overkapping. Eventueel kan je de lamellen wel (vol)automatisch laten maken, maar dat is dan alleen maar weer handig bij terrasoverkappingen.

Mogelijkheden

Lamellen kunnen niet zomaar bij elk type van overkapping worden geplaatst. Eigenlijk lukt het alleen bij terrasoverkappingen, prieeltjes, pergola's en carports.

terrasoverkapping lamellenLamellen terrasoverkapping, prieel, pergola.
Bij de terrasoverkappingen wordt typisch gekozen voor en dak dat uit lamellen bestaat. De lamellen kunnen uit vrijwel elk materiaal worden gemaakt, maar meestal wordt wel gekozen voor kunststof of aluminium aangezien deze ook eenvoudig automatisch kunnen worden gemaakt.
Een lamellen dak voor een terrasoverkapping heeft enkele voordelen ten opzichte van een gewoon vlak dak. Zo kan je de lichttoevoer zelf controleren en zit je nog steeds volledig water- en winddicht wanneer de lamellen worden toegeschoven. Daarnaast geeft een lamellen dak je ook nog een uniekere en modernere terrasoverkapping.
Lamellen kunnen ook worden gebruikt als versiering voor de zijkanten van de terrasoverkapping. In plaats van twee of vier steunpalen worden de zijkanten van de terrasoverkapping, pergola of het prieel dan gewoon vervangen door mooi op elkaar gestapelde lamellen.

lamellen overkappingLamellen Carport
Een lamellen dak op een carport zou een beetje idioot zijn. Je auto hoeft immers niet te kunnen genieten van de zon. De bedoeling van een carport is om je wagen te beschermen tegen gure weersomstandigheden, zoals regen en hagel. Daardoor is een plat, vlak dak altijd je beste optie.
Om het uitzicht van je carport op te schroeven kan je natuurlijk wel gebruik maken van een lamellen zijkant.
Hierbij wordt vaak gekozen voor drie zijden van de carport die worden voorzien van (houten) lamellen.
De afstand tussen de lamellen kan je vaak zelf kiezen.
Let wel op: wordt de afstand te groot? Dan kan er ook meer wind, regen en hagel door de kieren kruipen.

Prijs lamellen overkapping

Afhankelijk voor welke overkapping je kiest, zal de prijs ook al weer verschillen.

Terrasoverkapping
Een terrasoverkapping zal je waarschijnlijk meer kosten dan een carport. Daarbij komt ook nog eens dat je bij een lamellen terrasoverkapping, pergola of prieel vaak voor de automatische variant (moet) kiezen. Hierdoor stijgt de prijs natuurlijk ook meteen een stuk de hoogte in. Prijzen variëren tussen 4000 en 20000 euro.

Carport
Als je even zoekt zal je wellicht wel enkele doe-het-zelf carports vinden waarin lamellen worden geïntegreerd. Deze zijn vaak goedkoper dan een carport te laten plaatsen. Prijzen voor een carport met lamellen liggen daarom tusen 3000 en 25000 euro.

overkappingen prijsoffertes

Gratis online prijzen vergelijken en aanvragen

Prijzen vergelijken bespaart je geld!
Door het prijsofferte formulier in te vullen, krijg je van maximaal 3 verschillende bedrijven op maat gemaakte offertes toegestuurd. Dit kost je helemaal niets en strekt tot geen aankoopverplichting.
Daardoor kan je dus gratis bedrijven én de werkwijzes van de bedrijven toegestuurd krijg.

Klik hier voor het korte aanvraagformulier.

Copyright © overkappingen-overkapping.be - Alle rechten voorbehouden

Gebruikersvoorwaarden | Links