afdak voor fietsen

Afdak vosor fietsen

Natuurlijk kan je je fiets, scooter of motorfiets ook ergens anders onder plaatsen. Zoals bijvoorbeeld een carport, terrasoverkapping, garage of in het tuinhuis. Maar dan verlies je natuurlijk heel wat plek die je wellicht anders zou kunnen gaan gebruiken.
Een eenvoudigere oplossing is om een afdak voor fietsen aan te kopen of aan te bouwen. De naam 'afdak voor fietsen' is natuurlijk heel letterlijk. Natuurlijk kan je er ook andere zaken onder zetten, zoals een container of vuilbak.
We bespreken alvast de mogelijkheden.

Mogelijkheden

fietsen afdakBij fietsoverkappingen heb je natuurlijk geen heel scala aan mogelijkheden. Zo lang een fietsafdakje er maar aantrekkelijk uitziet en eenvoudig te gebruiken is, is meestal al voldaan aan de meeste eisen. Of je nu kiest voor een overkapping die apart of als aanbouw wordt geplaatst, de kans is groot dat je afdak uit hout of aluminium zal bestaan.
Het hoeft ook helemaal niet tegen de woning te plakken zoals bij een carport. Je kan ook een afdakje naast je tuinhuis maken.
Voor particulieren is een afdak voor fietsen meestal slechts één à twee tot drie vierkante meter groot. Je hoeft er dan ook maar één rijtuig onder te plaatsen.
Voor bedrijven of grotere ondernemingen is investeren in een groter fietsafdak geen slecht idee.
Denk eventueel aan een metalen frame waarin de fietsen kunnen worden gehesen en waar ze eveneens aan kunnen worden vastgehangen.

Als je trouwens denkt dat een fietsafdak er altijd saai uitziet; dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Werk met wat je hebt en laat je afdak overgroeien door mooie klimplanten of voorzie ze van een mooi verzorgd uitziend dak.


Zelf een fietsafdak maken

afdak fiets zelf makenEen volledige pergola, carport of terrasoverkapping maken is een hele klus. Een afdakje voor je fiets is al heel wat doenbaarder.
Hieronder een kort stappenplan:

Maak gebruik van geïmpregneerd hout, of hout dat vochtbestendig is (hardhout). Zorg er ook voor dat alles met de waterpas wordt nagemeten.

Schaf twee of drie steunpalen aan van 190 cm of groter.
Koop ook eenzelfde aantal steunpalen aan van 160 cm.
De langste palen (190 cm) plaats je achteraan in de grond, eventueel tegen een steunwand van de woning of het tuinhuis. Deze plaats je ongeveer 10 cm in de grond.
De kortere palen van 160 cm plaats je daar mooi recht tegenover en plaats je 40 cm diep in de grond.
Tussen de langste achterpalen en de kortere voorpalen leg je een steunbalk die de palen met elkaar verbindt. Eens dat is gebeurd, kan je de hele constructie verbinden met behulp van enkele steunbalken (een vijftal) die van links naar rechts lopen.
Het enige wat je hierna nog moet doen is een dak op de constructie nagelen.
De eenvoudigste optie is om te kiezen voor golfplaat, maar je kan natuurlijk ook een massieve houten plaat kiezen met daarop een vorm van dakleer of shingles.


Kostprijs afdak voor fietsen

Zie je al dat werk toch niet zo goed zitten? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een kant-en-klaar fietsafdak aan te schaffen. Tegenwoordig vind je ze wel in elke doe-het-zelf zaak en ze zien er vaak heel mooi uit.
Prijzen beginnen vaak vanaf 200 euro. Voor die prijs kan je dus zeker niet klagen.
overkappingen prijsoffertes

Gratis online prijzen vergelijken en aanvragen

Prijzen vergelijken bespaart je geld!
Door het prijsofferte formulier in te vullen, krijg je van maximaal 3 verschillende bedrijven op maat gemaakte offertes toegestuurd. Dit kost je helemaal niets en strekt tot geen aankoopverplichting.
Daardoor kan je dus gratis bedrijven én de werkwijzes van de bedrijven toegestuurd krijg.

Klik hier voor het korte aanvraagformulier.

Copyright © overkappingen-overkapping.be - Alle rechten voorbehouden

Gebruikersvoorwaarden | Links